NOVA JORNADA DE VAGA

Vaga Feb 2013

El Sindicat d’Estudiants ha convocat per al 5, 6 i 7 de febrer una nova jornada de vaga en protesta per les noves modificacions que vol fer el sr. (per dir-li algo) Wert. També, la Plataforma per l’Ensenyamet Púbic, ha convocat manifestació el dia 9 a la ciutat de València. Molts són els documents, videos, blogs i informació diversa que circula per internet. N’hi ha de molt interessant i de molt ben explicat. Durant estos tres dies aniré penjant la que arriba a les meues mans i considere millor. Sense altre filtre que la meua experiència i el meu aprenentatge a Magisteri.

Ahir vaig vore el documental de Salvados que compara l’educació a Espanya i a Finlandia. Crec que no hi ha molts secrets per tindre una educació com a Finlàndia: inversió, confiança i que l’educació siga un pacte d’estat. Ací el pots vore: http://www.lasexta.com/videos/salvados/2013-febrero-3-2013020300007.html

Per una altra part, des de la Plataforma per l’Ensenyament Públic s’ha enviat una carta a tota la Comunitat Educativa on s’expliquen els motius principals pels quals no ens agrada la LOMQE. Ací els pose perquè crec que els punts estan molt clars i els temes molt ben explicats (i també perquè estic d’acord amb les seues exigències):

  • Perquè segrega des del principi l’alumnat segons capacitats, la qual cosa portarà a molts a l’exclusió del sistema.
  • Perquè apareixen una altra vegada els exàmens de revàlida per a passar de nivell, que realitzaran empreses externes que acabaran amb la tasca docent i l’avaluació contínua.
  • Perquè es classificarà els centres pels resultats obtinguts, la qual cosa significarà la misèria per a les escoles on es concentre un nombre més gran d’alumnat amb dificultats. És a dir, l’educació perd el seu caràcter compensador de les desigualtats.
  • Perquè es margina el valencià, deixant-lo exclòs de les matèries troncals (les més importants) i relegat a mera assignatura d’especialitat.
  • Perquè fa obligatòria la Religió, o si no es cursa religió, l’alumnat està obligat a cursar Valors Culturals i Socials (en Primària) i Valors Ètics (en secundària)
  • Perquè el Consell Escolar passa a ser un simple òrgan consultiu, impedint els pares participar de forma activa en el centre.
  • Perquè esta llei ens porta a la progressiva privatització del sistema educatiu.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s