SUECOS Y GRIEGOS!

El 29M va ser un dia important tot i que uns i altres ho vegem d’una manera radicalment oposada.

No hi ha més sord que el qui no vol escoltar (o una cosa semblant) és el que va practicar el pp. Mentre la delegada del govern (la mateixa que va enviar la policia nacional a carregar contra els estudiants del IES Lluis Vives en l’anomenada #primaveravalenciana) declarava que la vaga havia tingut molt poc seguiment, el carrer colón de València (on ella feia ixes “encertades” declaracions) bollia un clam de protesta (de les més multitudinaries dels últims anys) i indignació per les reformes que els empresaris i polítics governants han acordat per tal d’ofegar els pocs drets dels treballadores i treballadores d’aquest país.

València no ha explotat com Atenes. Ni molt menys. Això els haguera agradat als qui justifiquen les actuacions violentes dels policies. No han tingut motiu de protesta i tot s’ha disolt com el sucre a l’aigua. Sense més… I les reformes tiraran endavant sense tindre en compte les protestes que han hagut al carrer en tot l’Estat Espnayol i a les xarxes socials.

Un sabor agredolç se m’ha quedat a la boca. Agre és el sentiment quan els polítics es fan els sords i únicament escolten qui els ompli la butxaca. Més clar aigua. I dolç perquè la ciutadania continua demostrant que té veu i que tot no val.

De moment estarem atents per participar i exigir el que ens pertoca. No volem més… ni menys! El que ens toca i que ha costat tant d’aconsguir. Seguirem lluitant el que faça falta.

Me consola que el pp no faça cas a les protestes d’estos dies… perquè me pareixeria molt injust que s’aconseguiren modificacions en la reforma laboral quan alguns/es han considerat que fer vaga era de malfaeners, que no s’aconseguiria res o, pitjor, alguns/es han fet vaga per anar-se’n a prendre el sol a la platja… que de todo hay en la viña del señor!

I si parlem sobre la violència, ací una perleta d’Òscar Andreu que m’ha encantat: Violència és retallar la sanitat i l’educació fins a límits insostenibles. Violència és donar diners públics als bancs i que no ens els retornin. Violència és fer creure a la gent que són uns privilegiats perquè cobren 1000 euros al mes (això, si tenen sort i, efectivament, tenen feina i cobren 1000 euros al mes). Violència és que vulguin acabar amb drets fonamentals. Violència és que els nostres representants polítics malbaratin els nostres impostos. Violència és inocular la por a la discrepància. Violència és que el poder polític depengui, única i exclusivament, del poder econòmic. Violència és voler convertir els ciutadans en clients i les ciutats en grans superfícies. Violència és que els corruptes de tots els àmbits siguin al carrer i no a la presó. Violència és potenciar el nepotisme i enfotre’s de la meritocràcia. Violència és corcar la democràcia fins a deixar-la, només, en l’etiqueta. I també l’MTV; l’MTV també és violència.

Tenint en compte tot això, espero que entengueu que avui, tots els aparadors i els contenidors de tot el planeta Terra, per dir-ho d’una manera elegant, em suen molt la polla.

Anuncis

Un pensament sobre “SUECOS Y GRIEGOS!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s