#primaveravalenciana1

Volia haver escrit moltes de les coses que he pogut vore per internet estos dies en el que s’ha anomenat #primaveravalenciana. Textos, videos, moltes moltes imatges, etc…

Hui al Levante apareix una foto d’una xiqueta de 16 anys que escenifica perfectament el que ha passat estos dies a València.

L’article del Levante, titulat “´¡No me pegues, por favor, no me pegues!´ conta l’experiència viscuda durant ixos dies per una xiqueta de 16 anys. Curiosament, el dimecres vam anar a la manifestació i mentre comentàvem les agressions que havien hagut, ella es va girar i ens va contar el que li havia passat en primera persona. És una més de tantes histories, però és tant colpidor i sorprenent que una estudiant te conte que li han pegat únicament per estar al carrer i exigir els seus drets d’estudiant! La imatge no deixa cap dubte del que sent la xiqueta en vore la policia.

Els últims dies ha hagut un canvi en l’actitud de la policia. Quan menys antidisturbis hi ha, menys distirbus es produeixen. Quina casualitat, no?

La imatge la va captar Marc Sardon. Al seu flickr tens més imatges dures d’estos dies: http://www.flickr.com/photos/marcsardon/

Anuncis

Un pensament sobre “#primaveravalenciana1

  1. Crec que t’has deixat per mencionar una part important del que conta l’article sobre la història de la foto. Arrel del “no me pegues” el policia increpa a la xiqueta amb “vete, vete a tu casa”, a la qualcosa ella contesta, tot i la por, amb les ulls plens de llàgrimes, “no me voy, solo estoy defendiendo mis derechos”. Almenys eixa és la transcripció que en fa el diari Levante (o similar, no recorde les paraules exactes, ho vaig llegir ahir).
    Em sembla significatiu que, tot i el pànic, tot i l’amenaça de la força bruta, la xiqueta era perfectament conscient de que la raó està de la seua part. Significatiu, i esperançador.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s