VIGNEMALE – 3298m

18 entrèpids vam afrontar el desafiament d’aquest any: el Vignemale amb 3.298m d’altitud.

Tot i que el viatge era llargíssim en comparació a altre anys, alguns el vam afrontar en dos parts (vam eixir dijous de vesprada) i altres el van fer d’una tirada el mateix divendres. A les 16 hores ja estàvem al pàrquing que ens donava l’entrada a la vall que encapsala el Vignemale. Amb un telecabina i un telecadira vam pujar un poc de la ruta i en dos hores de caminata distesa vam arribar al refugi que ens guardaria dos nits. Des d’allí mateixa, es veia la cara nord del Vignemale. Una imperssionant paret de 1000 m que tenien a la nostra ma.

El dissabte, de bon matí, vam començar la ruta sense encara eixir el sol. Poc a poc vam anar ascendint per la senda que ens portaria fins al circ i el glaciar del Vignemale. La ruta va ser continua i el grup es va mantindre molt unit, tot i ser 18!

En el tram de neu ens vam posar els crampons i les polaines i ho vam afrontar amb la maetixa calma i trellat que el principi de ruta. La neua canviava el paisatge però els ànims i el bon rotllo van continuar tota la jornada.

Després de creuar l’impressionant glaciar, vam deixar els crampons per trepar fins el mateix cim del Vignemale. Una mole impressionant i bonica des d’on vam poder observar alguns dels cims que haviem fet anys anteriors. Un espectacle admirable!

Des d’allí, Guillem i jo encara vam tindre forces per pujar 4 tres-mils més i així anar entrenant un poc més per a la Carros de Foc que serà a finals d’agost.

Tot i la gran quantitat de persones que érem en aquesta expedició i que tots/es no ens coneixiem, va ser meravellós l’ambient tan sa i divertit que se va crear i la complicitat que vam crear estos tres o quatre dies. He de confesar que m’ho he passat tan bé que crec que no hi ha cap medicina que cure tan bé com una bona companyia, una bonica muntanya i totes les sensacions que hem pogut viure i transmetre. Que siga per molts anys aquestes expedicions express i que continuem gaudint-les com fins ara…

3 pensaments sobre “VIGNEMALE – 3298m

  1. Tres coses:
    1. Aquesta pàgina canvia de disseny cada dos setmanes. És un símptoma d’insatisfacció o alguna cosa per l’estil?
    2. Reconec que no t’he trobat en la foto.
    3. Aixó de que vàreu fer quatre tres mils més és conya, no?

  2. A la foto sóc el de dalt a l’esquerra (el de verd). Lo del canvi de disseny una mania com una altra… pero insatisfacció és bona definició. Lo dels quatre tres mil més no és de conya.. jo, on vaja Guillem, cap allà!

    Ermu, de la terrra som i a la terra tornem. Un abraç amic!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s