VICENT MARTÍ

vicent-marti

Acabe de llegir al Levante l’absolució de cinc llauradors, entre ells Vicent Martí, per alteració de l’ordre en un ple a l’ajuntament d’Alboraia. Sentència justa. Pel que es veu, aquests llauradors es presentaren al ple disposats a defendre el que és seu. La seua terra. La seua propietat. La seua historia. El que ha estat dels seus avantpassats i del que, si no ho impedeix ningú, pretenen deixar als seus fills i filles. La pressió immobiliària i l’afany de recaptació de la gran majoria dels ajuntaments de l’horta està fent desaparèixer aquesta manera de viure en contacte amb la terra. Aquesta manera de viure. Aquesta manera d’arribar on som. Amb la qualitat i trellat que ens ha caracteritzat i que alguns pretenen fer desaparèixer perquè sí… Doncs bé. La rabieta dels dirigents polítics ha quedat en això. Rabieta. El jutge ha dictat sentència. Ni varen proferir insults verbals ni van incitar a boicotetjar el ple. M’alegre.

Vaig gaudir d’una xarrada al meu poble on va participar Vicent Martí. També a la 7a Universitat d’estiu l’horta. Transmet ràbia aquest home. Ràbia per que el procés destructor de l’horta no té solució. Ni les bones intencions dels qui participem en xarrades, col·loquis, taules rodones, etc… El que cal és tornar a la terra. Tornar a viure i sentir el camp. Els qui tenen el poder ho tenen clar. El que no dona benefici econòmic no té raó d’exisitir. I en això estem. Patint la crisi ecònomica més forta dels últims anys. I la terra per treballar…

Per posar la notícia al meu blog, he entrat al buscador google i he mirat de trobar una imatge de Vicent Martí. Curiositats, la primera imatge que he trobat és aquesta. Enllaça en el blog de Cucarella. Allí ens diu que la imatge ha estat copiada del compte de flickr de Poketmonster. El títol de la imatge és: Progreso a la valenciana. Sense paraules.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s