¿QUIÉN PAGA POR LOS PECADOS DEL HOMBRE?

tefono-donna1 Amb aquest lema i amb aquest cartell, la ONG italiana Telefono Donna vol conmemorar el proper 25 de novembre el Dia Mundial contra la Violència de Gènere. La semblança entre la posició d’aquesta dona i la de Jesucrist crucificat són indiscutibles.

La vesant més conservadora del catolicisme ha reaccionat criticant i exigint la retirada d’aquest cartell dels carrers de Milan (que és on està exposat).

Fa uns dies, el meu amic Vicent i jo parlàvem sobre el limbo judicial del qual gaudeix el Vaticà i la religió Catòlica en relació a temes, com per exemple, la discriminació per sexe. Curiosament aquest cartell m’ha fet pensar molt en aquella conversació. Vaig fer pública la meua repulsa a que, per exemple, les dones no puguen ser representants de Déu en la terra ni que puguen accedir a càrrecs de major responsabilitat com bisbes, papes, etc…

Els dos desconeixíem plenament perquè es continua permetent aquesta injustícia social. A València vam tindre el conegudíssim cas de la Societat de Pescador del Palmar. En aquest cas, els tribunals van ordenar (en més d’una sentència) que les dones també podíen accedir al sorteig de les zones de pesca. Una tradició que s’havia mantés al llarg del temps, única i exclusivament, entre els homes.

Som tots igual davant la llei? Perquè l’esglèsia es manté al passat més intolerant, més masclista, més marginal? Perquè una dona no pot ser representant de l’esglèsia i un home (pederasta, posem pel cas…) pot tindre ixa responsabilitat i a més tindre la cobertura de les màximes autoritats religioses?

La meua opinió sobre el tema pareix que queda clara, no? Ningú pot estar per damunt de la llei. Cap acció ni responsabilitat legitima ningú per estar per damunt de la llei. Ja es diga Carlos Fabra, Juan Carlos, el papa, George Bush…

Segurament ens passa aquestes coses per ser com som. Mentre no ens toquen la butxaca qualsevol cosa és soportable. Inclòs La insoportable levedad del ser (però això ja serà un altre tema… pendent)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s