ENRIC DURAN – ROBIN BANK

Ahir a Vilaweb vaig llegir una notícia que me va deixar bocabadat (per alegria més que per cabreig). No l’he vista en els periòdics de màxima tirada (supose que serà per allò de la manipulació mediàtica). Com no pretenc manipular (molt) te la penge i tu mateixa i de pas li done gràcies a Vilaweb per la pluralitat que demostra:

DIJOUS, 18/09/2008 – 10:14h

L’estafador solidari s’explica

Enric Duran explica, en una entrevista enregistrada abans de fugir, per què va estafar trenta-nou bancs

L’activista Enric Duran, que ahir féu públic que havia aconseguit de 39 entitats bancàries crèdits per valor de 492.000 euros que no pensava tornar, explica la seva acció en una entrevista a la televisió alternativa sense llicència Okupem les ones, enregistrada abans de fugir del país. Diu: ‘Des del principi vaig fer-ho per construir alternatives a un sistema econòmic i polític que porta a la destrucció del planeta i a la desigualtat social.’

Ara fa pública la seva acció, diu, perquè això és part inherent de tota acció de denúncia que vulgui promoure cap mena de canvi social. I fuig del país perquè ignora les conseqüències de la seva denúncia, però que està disposat a tornar i a assumir les acusacions judicials, segons l’acceptació social que la seva actuació tingui.

Per ell, la millor manera de criticar el sistema financer és de desacreditar-lo: ‘Com que cada vegada donen crèdits més fàcilment, cal seguir-los el joc, fent veure que necessites aquests crèdits, i no tornar-los.’

Advoca per dir prou al sistema econòmic vigent i exhorta a construir alternatives que permetin de corregir les desigualtats socials.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s