VI INSPECCIÓ CIUTADANA A LA BASE DE BÉTERA

De la web de www.inspecciociutadana.org he tret aquesta imatge i aquest article que me dona molta alegria fer-te arribar:

Deu antimilitaristes es colen com Pere per sa casa per les tanques en la base de la Força de Resposta de l’OTAN i no són detinguts.

Fotos a Insumissia:
http://www.antimilitaristas.org

Al voltant d’un centenar de persones s’han concentrat en l’albereda de Bétera per participar en la sisena edició de la inspecció ciutadana a la base de la Força de Resposta de l’OTAN. Des de les 10 va estar muntat una parada informatiu que va acollir els participants que anaven acudint i els va proporcionar un full d’instruccions amb l’esquema de l’acció, un mapa dels voltants de la instal·lació, i la tradicional bata blanca dels inspectors i inspectores ciutadanes. Un autobús va transportar un altre grup de persones directament des de l’estació de RENFE a València fins a Bétera.

A les 11:45 ha partit la marxa de 3 km per la carretera d’Olocau, després de fer un petit cercaviles amb música de dolçaina i tabalet per alguns dels carrers del centre de Bétera. Durant el recorregut fins als voltants de la instal·lació de l’OTAN els i les antimilitaristes portaven paraigües decorats amb símbols contra la guerra, fotos de ciutats ferides per conflictes bèl·lics, banderes i pancartes.

Després de mitja hora de marxa, el grup ha arribat al perímetre militar, a la rotonda on es divideixen les dues carreteres que limiten amb la base, la que va a Olocau, i la que va a Porta Celi. En aquest punt, la marxa s’ha divideixo en multitud de petits grups d’afinitat de 3-6 persones que s’han repartit i estirat al llarg dels dos costats del perímetre militar. Alguns grups han estès cinta de senyalització de perill al llarg de la tanca exterior, com a forma de clausurar simbòlicament la base.

Alhora, un grup de dones, junt amb els seus fills i filles, es concentrava davant de la porta principal de la base, amb una pancarta que deia: ” Les mares parim la vida… els exèrcits sembren la mort”.

Poc després de la divisió en grups d’afinitat, s’han començat a produir intents d’entrada al llarg del perímetre militar al costat de la carretera d’Olocau. Poc abans d’arribar a la sortida de vehicles de la base, a l’altura de les instal·lacions de la Unitat Militar d’Emergències, s’ha produït l’entrada de persones de diferents grups d’afinitat. Algunes han esquivat les dues tanques de seguretat passant per sota, aprofitant la seva folgança. D’altres, s’han enfilat i passats entre els filferros d’arç que coronen les tanques, despenjant-se de l’altre costat. En total, 10 persones han aconseguit traspassar el perímetre de seguretat i accedir a la zona de les instal·lacions.

Ràpidament han estat totes elles interceptades per agents de la Guàrdia Civil, precedits per vehicles militars, i identificades. Després d’uns 20 minuts d’espera, els agents han fet pujar els activistes a diversos vehicles. Just en el moment en què eren transportats cap a la base, s’ha deslligat una forta tempesta sobre la zona, amb calamarsa inclosa, al mig de la qual han estat desallotjats els 10 activistes, a través de la sortida posterior de vehicles de la base. Els efectius de la base de desplegament ràpid no trobaven les claus de la porta de sortida, la qual cosa ha retardat el desallotjament.

És la segona vegada consecutiva que els i les inspectores ciutadanes s’introdueixen al recinte principal d’aquesta instal·lació de guerra, per punts diferents del perímetre de seguretat. Des de la primera edició de la “inspecció ciutadana”, més d’un centenar de persones han desobeït la prohibició d’entrar al terreny militar, accedint també pel camp de maniobres de la base.

Està acció està emmarcada en un moviment a escala europea per demandar el desmantellament de les infraestructures militars i la devolució dels seus terrenys per a usos socials i ecològics. “Les guerres comencen a Europa. Parem la guerra des d’Europa”, és un dels lemes centrals d’aquest moviment que assenyala la implicació dels estats europeus en els preparatius de les guerres, ja sigui allotjant instal·lacions militars ofensives o de suport al combat, cedint infraestructures civils com ports o aeroports per al desplegament internacional de tropes, o augmentant el pressupost públic per a despesa militar. Aquest moviment antimilitarista europeu va tenir la seva presentació en societat el passat 22 de març a la caserna general de l’aliança Atlàntica a Brussel·les. A l’acció “OTAN GAME OVER”, unes 1000 persones de Bèlgica i unes altres 150 de procedents de 17 països europeus van intentar esquivar les tanques i filats. 50 persones ho van aconseguir i 400 van anar detingudes durant diverses hores.

La implicació de l’Estat espanyol a l’entramat global de la guerra és cada vegada major. No només a través del comerç i producció d’armes i de la participació creixent en les operacions militars de combat i/o ocupació com en l’Afganistan, el Líban, els Balcans o Haití, sinó també amb de les diferents casernes de l’Estat espanyol que acullen o poden acollir en breu termini infraestructures de l’Aliança Atlàntica: el subcomandament regional a Retamares (Madrid), el comandament rotario de la Força de Resposta a Bétera(Valencia), la base de vigilància terrestre (Aliance Ground Surveillance) a Saragossa i l’escola de pilots de guerra (Tactical Leadership Programme) a Albacete.

En el cas concret de la base de Bétera, aquestes instal·lacions acullen el comandament rotatori de la recent Força de Resposta de l’OTAN, un exèrcit de caràcter netament intervencionista i ofensiu, capaç de colpejar amb armament d’alta tecnologia en pocs dies en qualsevol lloc del planeta.

Més info i fotos a Insumissia:
http://www.antimilitaristas.org/spip.php?article3806

_______________

“L’única maniobra militar honorable és la retirada”

alternativa antimilitarista – moc valència
c/ roger de flor 8, baix-dta
46001 valència
96 391 67 02 – 96 367 58 06
http://www.uv.es/alminyanhttp://www.insumissia.org

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s