Cata

El passat dissabte per la nit vaig poder anar a la meua primera cata de vins.

La idea era fer un derbi autonòmic entre vins del País Valencià contra vins de Castilla La Mancha per a celebrar un sant i un dia del pare familiars.

El lloc triat per a fer la cata va ser Envinarte (Envinarte – C/ Serrans, 6 – Tel. 963913930), un nou concepte de tenda de vins atès per Teresa, una experta en vins i cates que va aconseguir crear una deliciosa vetlada.

La dinàmica de la nit va començar amb l’explicació dels aspectes que ens anàvema fixar. Primer que res la vista anava a jugar un paper important per a aproximar la data que tenia el vi a provar. Després vam vore, fent menejar el vi i deixant-lo caure pel vidre de la copa, quina quantitat d’alcohol tenia. Després l’olfacte. I per finalitzar el provaríem. Esta era la dinàmica de la nit.

Primer ens van servir dos vins amb la peculiarita que ningú de nosaltres sabiem quin vi ens estaven posant. Feiem les nostres comprovacions i després cadascú deia quins aspectes i diferències havia trobat en cadascun d’ell.

La primera cata la va guanyar el vi manchego (no recorde com es deien les dues botelles).

La segona cata la va guanyar el vi valencià. Ens va traure un Vínculo, que en un primer moment agradà a la majoria, però amb el pas dels minuts anà agafant cos l’altre vi, un Enrique Mendoza, i acabarem donant-li la victòria.

Per finalitzar, dos vins dolços que va ser en la única cata en la que vam estar tots i totes d’acord. El vi dolç valencià destacaba pel seu intens sabor i olor a raïm, a terra. Mentre que l’altre era molt suau però donava la sensació de ser més artificial.

Conclusió: una molt bona nit i una experiència per a fer, com a mínim, una vegada en la vida.

Durant la cata vam poder menjar gran quantitat d’aliments que ens van anar portant poc a poc i que va fer disminuir (a mi no) els efectes de l’alcohol.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s